.


Események...
 • Elhunyt Cseh Lajos

 • Elhunyt Egri Sámuel

 • A Duna mestere

 • Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

 • KAJAK-KENU KLIP

 • MENTSÜK MEG A KENU SZAKÁGAT!!!

 • Felhívás a kenus szakágért

 • Vajda Vilmos életműdíjat kapott


  > Főoldal > Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

  Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

  Tisztelt Kollégák!

  A szeptemberi Fejlesztési Bizottsági ülésen a munkatervből én a következő feladatot kaptam: a sportág életterének, a vizek helyzetének elemzése edzéslehetőségek szempontjából. Megegyezés a horgászokkal, motorcsónakosokkal, stb.

  Az a kérésem felétek, hogy ezekkel a témákkal kapcsolatban ötleteiteket, gondolataitokat, saját tapasztalataitokat fogalmazzátok meg röviden és küldjétek nekem el.

  Azt mindannyian tudjuk, hogy mindnyájan értékes ingatlanon (vízparti ingatlan) végezzük munkánkat, melyeknek a tulajdonviszonya sok esetben nem rendezett. (pl. bérelt terület). Ebből kifolyólag mindenkinek ébernek kell lenni, időben reagálni, nehogy kihúzzák alólunk a lovat. Jobb megelőzni a dolgot, utólag már nehéz visszacsinálni a nekünk kedvező helyzetet!

  Igaz ez a vízfelületre is. Pl. Csepeli-holtágnál a hajózási korlátozás feloldása, vagy az Újpesti-öbölből való folyamatos kiszorítás. Én ezt a területet ismerem jobban, de biztos, hogy az országban máshol is vannak problémák.

  Ötletek a témához:
  1, vízitelepek tulajdonviszonya, bérleti szerződések lejárta!, időbeni meghosszabbítása
  2, vízfelület használata, használhatósága (stég léte- nemléte, közeli kikötők, yacht-klubbokkal való egyezségre jutás a mindennapi élet megkönnyítése érdekében
  3, hatóságokkal való kapcsolattartás (motorcsónak, stég vizsgáztatástól hajózási szabályzatok aktualizálásáig)
  4, a vízfelület fejleszthetősége (pl. holtág-rehabilitáció), ehhez kapcsolódó szabályok
  5, lobbizás (horgászok, természetjárók, nagycsaládosok, Kajak-Kenu Szövetség, stb)

  Sok kollégával beszélgetve azt tapasztalom, hogy a lehető legfurfangosabb módszerekkel próbálják kiszorítani sportágunkat ingatlanjaikból és a használt vízfelületről. Senki nem lehet nyugodt, még a kiemelkedő eredmények birtokában sem! A lehetséges megoldások keresése, egymásnak ötletek, alternatívák nyújtása mindannyiunk érdeke. Célunk a beérkezett ötletek rendszerezése, közkincsé tétele. Ehhez kérnék tőletek segítséget, hogy megőrizzük sportágunk bázisait, erejét.

  Köszönettel, Babella László és Sinkó László

  Ui.: egy hete elhagytam a telefonomat. Új számom: 20-329-6901 ( Simi) god.kajak@invitel.hu

   


  Copyright (c) 2005 internetsoft

  [ admin ]